El Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa atén cada vegada més persones

Segueixen creixent a la Garrotxa el nombre de persones que necessiten una ajuda per tenir productes bàsics. L’any passat es van atendre 729 famílies, un 7% més que el 2013. Administracions i entitats fan front comú per garantir el servei però deixen clar que la clau passa per crear llocs de feina i que els programes d’inserció laboral són els que s’han d’impulsar.

centre distribucio aliments

El moment de la signatura del conveni (Jordi Altesa)

El Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa continua rebent cada cop més famílies. Des que ha començat la crisi aquest centre garrotxí ha anat creixent en el nombre de persones que reben aquest suport i, en alguns casos, la situació ha empitjorat i han hagut d’acudir-hi amb més freqüència que l’habitual. El 2014 van ser-hi ateses un total de 729 famílies que van rebre 3.682 cistelles de la compra que els donen un cop de mà per tenir un plat a taula o altres productes bàsics. La majoria de famílies, un 57%, són nascudes a la Garrotxa i la resta d’origen estranger. Tot i això, la clau per trencar amb aquest creixement, és que la gent trobi una feina. Per això, el president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, creu que cal prioritzar els programes d’inserció laboral i fa una crida a les empreses a sumar-s’hi.

Les oportunitats laborals són claus i és el què permet a la gent sortir de la pobresa. Ja s’han donat casos de gent que ja no necessita aquesta ajuda del Centre de Distribució d’Aliments i si això ha passat ha estat perquè han trobat feina. El president del Consorci d’Acció Social i alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha recalcat que és un ‘mite’ que hi hagi gent que visqui de les ajudes.

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Creu Roja i Càritas han firmat un acord a tres bandes que els posa a treballar de manera conjunta. Tot i que hi ha famílies a qui els costa sortir d’aquesta situació complicada, algunes ho han aconseguit i ho han fet bàsicament perquè han trobat feina. Per això, des de les entitats socials reclamen un cop de mà per ajudar a la inclusió social. Ho argumenta la presidenta de Creu Roja Garrotxa, Montse Canet.

Aquest acord compromet el Consorci d’Acció social de la Garrotxa a pagar el lloguer i a fer aportacions en compra d’aliments per un valor mínim anual de 100.000€. Càritas s’encarrega de la gestió diària i Creu Roja forma voluntaris i contribueix amb kits d’alimentació infantil. El suport social es tradueix amb un nou rècord del Gran Recapte del novembre: es van recollir 41.611 quilos de productes.

One Response to “El Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa atén cada vegada més persones”

  1. Josep Rua Borràs

    Per quina raó la pobresa no troba sostre a la Garrotxa però ja no creix tant com abans? Totes les famílies que ja no necessiten l´ajuda del Centre de Distribució d’Aliments, es perquè tots els membres d’una família han trobat feina? Cal recordar que amb una única persona que treballi en una família, no n’hi ha prou per viure.

    Respon

Respon