El CN Olot, quart de la Segona Divisió de la Copa Catalana de natació

Els olotins salven la categoria de la segona competició de clubs més important del país i no es queden gaire lluny de l’ascens. El premi gros, per al Barcelona i el Sant Feliu. 

laia natacio

Laia Coma, una de les nedadores destacades del CN Olot (Isaac Planella)

Pujar a la Primera Divisió era un repte majúscul, només a l’abast de dos equips, i el Club Natació Olot sabia que l’objectiu principal havia de ser la permanència. La va aconseguir amb 1.211,5 punts, que el van situar a la quarta posició. Només el van superar l’Horta, l’equip revelació que va quedar tercer, i el dos conjunts que van aconseguir l’ascens: el Club Natació Barcelona i el Club Natació Sant Feliu. El director tècnic de l’Olot, Antonio Oliveira, subratlla que els seus nedadors van complir l’objectiu que s’havien marcat. En declaracions a la retransmissió de l’Olot a Ràdio Olot, Oliveira va destacar el mèrit de superar el Calella. Era un dels favorits a l’ascens i es va haver de conformar amb una cinquena posició, just per darrere del Club Natació Olot.

Albert Martí, Òscar Saura, Víctor Aguilera, Roger Coma, Gerard Martí i David Caritg, pel que fa als nois, i Lídia Huete Laia Coma, Ariadna Planesas, Judith Alarcón, Núria Payola, Mireia Lucena, Estel Timonet, Tània Marguí i Berta Vidal, pel que fa a les noies, van formar l’equip de casa i són els culpables de la bona salut de la natació olotina. En van ser testimonis els seguidors que van passar durant tot el dia per la piscina de competició del Club Natació Olot, que va gaudir d’un bon ambient.

Les males notícies de la jornada van ser pels equips d’Osona i del Pla de l’Estany: tant el Vic com el Banyoles, penúltim i cuer, respectivament, van consumar el descens a la Tercera Divisió.

El boicot dels àrbitres gironins

El delegat arbitral de natació a les comarques de Girona, Xavi Nierga, va dimitir del seu càrrec la setmana passada. Nierga va explicar a Ràdio Olot que els àrbitres gironins estan cansats de la mala gestió de la Federació Catalana i va avançar a aquesta emissora que farien boicot a la Copa Catalana d’Olot. Va ser així, es van plantar i van ser àrbitres de Barcelona els encarregats de fer jutges de la Copa. Tot i això, una representació dels àrbitres i una altra de la Federació van asseure’s a les instal·lacions del Club Natació Olot i van posar les bases del que hauria de ser un futur acord.

De moment, les dues parts han pactat quatre punts: millorar el procés de confirmació o acceptació de les convocatòries per part dels àrbitres, aconseguir més flexibilitat en el sistema d’imposició de sancions, instaurar un sistema de comunicació d’urgències que impedeixen l’assistència de l’àrbitre el dia de la convocatòria i una comunicació molt més fluida entre el comitè d’àrbitres i el responsable arbitral de la territorial.

Respon