Els Artistes de la Garrotxa sondegen presentar una denúncia per l’atac que va patir el quadre “La Manada”

En declaracions a Ràdio Olot afirmen que no faran “ni un pas enrere” i que tenen tota la llibertat per manifestar-se a l’espai públic. Està previst que aquest divendres es faci una intervenció gràfica al quadre, deixant-lo esparracat però evidenciant l’agressió que ha patit. 

Imatge del quadre després de l’atac que va patir (Pau Masó)


Després d’una assemblea aquest dilluns, el Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa ha decidit estudiar l’opció de presentar una denúncia per l’agressió que va patir el quadre de Quim Domene fa cinc dies. Ho explica un dels portaveus de l’associació, Joan Serra Capallera, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Des de l’Assemblea d’Artistes es mostren “molt preocupats per les respostes polítiques” que han sortit els últims dies. Segons Serra, els ha sorprès la polèmica.

“Tenim tota la llibertat i legitimitat”

El Col·lectiu diu que “no farà cap pas enrere” i que tenen “tota la llibertat i legitimitat” per fer servir l’espai públic per expressar-se.

 

Serra Capallera també ha respost les veus que criticaven el fet que l’obra de Domene s’hagi penjat a la façana de l’ajuntament. Diu que els artistes no fan “propaganda política”.

La de ‘La Manada’ és la segona agressió 

El portaveu dels artistes garrotxins també ha explicat a Ràdio Olot que van patir una altra agressió a Sant Cugat. Tres individus van atacar l’estiu passat la primera “sobrecàrrega” que va fer Claudi Casanovas i que va estar exposada un temps al Centre de Restauració de la localitat vallesana. En aquest cas la Generalitat va considerar-la una obra patrimonial i la va restaurar. En el cas de “La Manada” de Quim Domene, s’ha decidit deixar-la tal qual i divendres que ve s’hi farà una intervenció gràfica que evidenciï l’atac que va patir la setmana passada.

Respon