El comerç d’Olot es mostra esperançat per tornar a obrir deu dissabtes després

Aquest cap de setmana serà el primer, després de més de dos mesos, en què les botigues podran aixecar la persiana en dissabte. El president de l’Associació de Comerciants diu a Ràdio Olot que estan “il·lusionats”, però a l’expectativa. Afirma que obrir només entre setmana “no ha compensat” i que han patit pèrdues importants, ja que les restriccions han coincidit en època de rebaixes.

Foto: Pau Masó


Segons Jordi Rovira, la facturació que una botiga d’Olot pot fer durant el dissabte representa més de la meitat de les vendes totals de la setmana. Això permet fer-se una idea de la situació que han viscut les botigues durant els últims dos mesos sense poder obrir en cap de setmana. Tot i això, el president de l’ACO afirma que estan il·lusionats per tornar aquest dissabte.

 

En total han estat deu dissabtes sense obrir i Rovira afirma que les restriccions han provocat pèrdues molt importants en el sector, ja que han coincidit en època de rebaixes. Segons el president de l’ACO obrir entre setmana “no ha compensat”.

“A mi em fa por”: amb temor d’un nou tancament

Des d’aquesta setmana ja no hi ha confinament comarcal i això, segons Rovira, ja es va notar dilluns amb més afluència. Esperen que l’obertura de la mobilitat ajudi també al comerç, però demana consciència a la població i afirma que el sector segueix amb el temor d’un altre tancament.

 

Amb la mirada posada a Setmana Santa, les botigues podran tornar a obrir aquest dissabte amb l’aforament que ja hi ha, limitat al 30%.

Respon