El comerç d’Olot troba insuficients les mesures econòmiques de l’Ajuntament pel coronavirus

Des de l’Associació de Comerciants creuen que cal “un esforç més important” des de les administracions. Reclamen una moratòria de l’IBI i l’impost de les escombraries industrials durant el confinament.

Un establiment del centre d’Olot tancat pel coronavirus (Pau Masó)


Ja fa més d’una setmana que les botigues estan tancades. Només segueixen obertes aquelles de primera necessitat. Els últims dies els ajuntaments, la Generalitat i l’Estat ha presentat diferents mesures econòmiques per ajudar el sector del comerç. A Olot, per exemple, s’ha posposat el cobrament de l’impost de vehicles i d’altres exaccions. Però des de l’Associació de Comerciants de la ciutat, el seu president, Jordi Rovira, diu a Ràdio Olot que són mesures insuficients.

 

Des de l’ACO demanen una moratòria de l’IBI i les escombraries industrials. Valoren positivament que l’Ajuntament hagi demanat als propietaris que ajornin els lloguers. De fet, s’afegeixen a la crida i creuen que és necessari que es faci un “examen de consciència” i tothom hi posi de la seva part. Des de l’ACO, però, es mostren preocupats pel producte que tenen en estoc.

 

El president de l’ACO diu que estan preocupats, però, ja pensen en accions futures que convidin a la gent a ajudar el comerç local un cop acabi la crisi del coronavirus. Rovira ha explicat que aviat faran campanyes als mitjans de comunicació i també estan pensant en alguna iniciativa que reactivi el comerç un cop acabi el confinament.

Respon