El Consell Comarcal admet que la gestió dels centres educatius durant el temporal Glòria “s’hauria pogut millorar”

La CUP i el PSC han criticat que es tanquessin les escoles l’últim dia del temporal. Des del Consell argumenten que les recomanacions del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i del Departament d’Interior van fer prendre la decisió de tancar els centres educatius.

Al mig, el president del Consell, Santi Reixach, en l’últim ple (Pau Masó)


Des de la CUP han demanat un nou protocol per a situacions com les que va viure la Garrotxa fa quinze dies. El seu portaveu al Consell Comarcal, en Lluís Riera, exposa que les escoles es van tancar, però els ciutadans anaven a treballar amb normalitat.

 

Des del PSC demanen que “tancar una escola sigui l’última opció” i que  els centres educatius “han de donar el servei públic”. A més, afegeixen que cal un comitè tècnic per avaluar la situació. El seu portaveu és en Josep Guix.

 

El president del Consell Comarcal, Santi Reixach, ha admès l’error. Qualifica de “trist” el fet d’anul·lar el transport escolar per tota la logística que comporta, i justifica que per prendre la decisió es van tenir en compte les pluges dels dies anteriors i les recomanacions del CECAT i Interior.

 

El temporal Glòria va obligar a tancar 15 línies de bus escolar. El fet que molts professors tinguessin dificultats per arribar als seus llocs de treball també va fer que molts centres acabessin tancant. L’últim dia del temporal, Educació va recomanar tancar tots els centres de Girona, i a la Garrotxa només Argelaguer, Montagut i Tortellà van obrir amb serveis mínims.

Respon