El Consell Comarcal de la Garrotxa farà una queixa formal a Endesa pels talls durant el temporal Glòria

Serà, segons diuen, “al nivell administratiu que faci falta”. Asseguren que alguns punts de la comarca s’han sentit abandonats. Durant el Glòria, alguns municipis van estar més de 90 hores sense llum. Lamenten la falta de comunicació i resposta de l’elèctrica, no només durant el temporal, sinó tot l’any.

El ple del Consell Comarcal (Pau Masó)


La falta de corrent elèctric i els talls intermitents de llum van ser una de les petjades que va deixar el pas del temporal Glòria per la Garrotxa. Fins i tot, en alguns municipis, les apagades van provocar que les bombes d’aigua deixessin de funcionar. L’alcalde de Castellfollit i portaveu d’ERC al Consell, Miquel Reverter, qualifica de “vergonya” el manteniment que Endesa fa de la seva xarxa.

 

Les Planes, Sant Feliu de Pallerols o Sant Jaume van ser alguns dels municipis més afectats de la comarca pels talls d’Endesa. Els alcaldes critiquen directament la companyia, ja que veïns que tenen altres elèctriques no van patir cap problema. El president del Consell Comarcal, Santi Reixach, se suma a la reivindicació i lamenta que Endesa no oferís cap interlocutor per solucionar els problemes.

 

Durant el temporal, algunes zones de la Vall d’en Bas també van patir talls. A la Pinya, per exemple, van estar 24 hores sense subministrament. A Cogolls, Sant Iscle i Sant Miquel, entre altres, van sumar més de 90 hores sense llum. Els veïns i ajuntaments no només es queixen d’aquest tall, sinó que denuncien que la situació es repeteix durant tot l’any per la falta de manteniment de les línies. Durant el temporal, hi va haver qui va demanar ajuda als ajuntaments, i es van oferir hostals i espais per dormir o dutxar-se.

Respon