El Consell Comarcal de la Garrotxa tanca el 2014 amb superàvit

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aconseguit tancar el 2014 amb un superàvit de quasi 200.000€. Una xifra que l’equip de govern ha decidit que faci servir la propera corporació. El conseller d’hisenda admet que s’han passat estretors i moments difícils, en part perquè a aquesta administració té pendents de cobrar 5,8M€.

 pleccgaxmarç

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa d’aquest mes de març (Jordi Altesa)

L’últim pressupost tancat del mandat ho fa amb números verds: 194.000€ que han quedat del 2014 i que el Consell Comarcal de la Garrotxa ha decidit no destinar per ara a res concret. A hores d’ara la llei només permet fer-ho a “inversions sostenibles”, aquelles que redueixen el consum i la despesa corrent però, amb les eleccions a la cantonada, s’ha decidit que sigui el nou ple comarcal el que n’acabi decidint l’ús. El Consell també ha preparat els seus comptes per uns contenciosos que té amb l’Agència Catalana de l’Aigua i que serà el jutge el que decideixi quina de les dues parts té la raó.

La llum vermella dels comptes del Consell de la Garrotxa és la morositat: incompleixen la llei però ho atribueixen a que tenen pendent de cobrar més de 5,8M€, bàsicament de la Generalitat. Un volum de deutes que fa impossible. Les estretors han afectat també algun dels serveis que ofereix el Consell que ha demanat als ajuntaments que col·laboressin en el manteniment d’aquells serveis no bàsics fent-ne un ‘copagament’. Gelis creu que s’ha d’estudiar si aquest model es manté o no en el futur. Els partits a l’oposició han donat el seu vis-i-plau als comptes presentats.

Respon