El coronavirus deixa els barris sense vida social: “Ens preocupa perdre el retrobament”

El coronavirus deixa tocades les relacions veïnals. A Olot, molts barris no han pogut celebrar la seva festa i molts altres tampoc ho podran fer. A les associacions de veïns els preocupa que es perdi el teixit social i la feina feta durant anys. Creuen que hi haurà un abans i un després i demanen sentit comú per superar la pandèmia.

 

Imatge d’arxiu de la festa del barri de Pequín (Ràdio Olot)


Difícil, complex i complicat. Són els adjectius que més repeteixen els barris d’Olot a l’hora de parlar sobre les seves festes. Garantir el distanciament social i limitar un aforament suposa un maldecap a l’hora d’organitzar un acte tan popular i festiu. El membre de la comissió de festes del barri de Sant Cristòfol i Mas Bernat, Jordi Aumatell, explica a Ràdio Olot que també els preocupa perdre el teixit veïnal.

 

Sant Cristòfol i Mas Bernat havia de celebrar la seva festa a principis de juliol, però la van suspendre i no tenen previst organitzar cap més acte, com a mínim, fins al desembre. Enguany, els gegants del barri havien de bufar 40 espelmes.

A Pequín, tampoc se celebrarà la festa, però sí que s’intentarà que balli la faràndula. Es vol fer una cercavila amb un recorregut més curt i mantenint les distàncies de seguretat. Un dels membres de la seva comissió de festes, Jaume Cos, espera que aquest any “no sigui un pas enrere”.

 

El ball pla de Sant Miquel era un dels actes més populars de la festa del barri i aquest 2020 no es farà (Ràdio Olot)


“La gent els hi sap molt de greu”

A Sant Miquel veuen cada cop més complicat celebrar la festa de finals de setembre i estudien organitzar-la en format reduït. La membre de l’associació de veïns del barri, Sílvia Pascal, admet que seria una manera de celebrar “alguna cosa”, però que la situació els entristeix.

 

La pandèmia del coronavirus ha arribat quan molts barris estaven recuperant molta activitat que no tenien anys enrere. Per a molts, la festa és també una font d’ingressos i serveix per nodrir l’economia de les associacions. Tot i això, les comissions creuen que el futur econòmic està garantit i pateixen més pel futur veïnal d’uns barris que aquest 2020 no es podran trobar. El coronavirus ha frenat en sec el batec social dels veïnats d’Olot.

Respon