El coronavirus obre nous punts de vista al sector turístic de la Garrotxa

Turisme Garrotxa afirma que la situació els ha fet veure la necessitat de revertir més accions cap a la població de la comarca. El confinament també ha servit al sector privat per reinventar-se i per veure que cal apostar per estratègies a més curt termini. Tot plegat es posarà sobre el paper a partir d’avui, amb una jornada de participació ciutadana que, en el marc de la Carta Europea, servirà per renovar l’estratègia turística.

La Garrotxa comença aquest dilluns la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (Ràdio Olot)

La jornada vol comptar amb la participació de ciutadans i entitats per tal que diguin la seva en el procés de renovació de la Carta Europea de Truisme Sostenible que havia quedat aturada pel coronavirus. Es tracta d’un document que ha de servir per renovar l’estratègia turística de la Garrotxa. La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, ressalta el caràcter participatiu del procés de renovació.

 

Des del 2001 la Garrotxa està acreditada amb la Carta Europea, una catalogació continental que s’entrega als territoris decidits a desenvolupar un turisme sostenible. El d’aquest any serà el quart procés de renovació de la carta garrotxina. Precisament ha coincidit amb una pandèmia que també ha fet reflexionar al sector i veure que cal revertir més accions cap a la població de la comarca i creure que el turisme no només és exterior, sinó també interior. Ho diu el vicepresident de Turisme Garrotxa, Gerard Xifra.

 

A curt termini

Segons Xifra, la crisi del coronavirus ha reforçat la figura de comarca entre els actors públics i privats. Per la gerent de Turisme Garrotxa, la pandèmia també ha demostrat que, a partir d’ara, caldran estratègies a curt termini.

 

El període de confinament també ha servit perquè el sector privat es reinventés i s’han creat nous vincles, per exemple, amb l’àmbit industrial.

Respon