Educació sobre la línia de P3 del Malagrida d'Olot: “Si hi ha suficients alumnes, nosaltres no la tancarem”

El Director dels Serveis Territorials de Girona diu a Ràdio Olot que caldrà esperar a la preinscripció i que així ho va comunicar a l’escola i a les famílies. Martí Fonalleras també assegura que ja fa dos anys que el Departament insisteix a l’Ajuntament d’Olot perquè modifiqui la zonificació del Malagrida.

Martí Fonalleras és el màxim representant d’Educació a Girona (Pau Masó)


Ara mateix el centre olotí està en una zona escolar amb tres escoles concertades més. Les famílies han demanat canviar aquesta situació i el Departament assegura que la responsabilitat la té el consistori. El Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona és en Martí Fonalleras, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Respecte a la intenció de tancar una línia de P3 al Malagrida d’Olot, Fonalleras diu això.


Pares i mares protestant aquesta setmana davant el Malagrida (Pau Masó)


Per què el Malagrida?

Segons Fonalleras, que per segona vegada en dos anys el Departament hagi escollit el Malagrida per tancar una línia es deu a dades històriques i diferents paràmetres. També reflexiona que són situacions que cal resoldre parlant i no “amb determinades accions”.

 

El Director dels Serveis Territorials d’Educació assegura a Ràdio Olot que amb el nou “decret d’admissió” que prepara el Govern permetrà al Departament fer l’oferta de línies públiques i concertades. Es tracta d’un document que busca repartir els alumnes de forma més equitativa entre l’escola pública i la concertada. Amb el nou decret, el Departament podria també actuar en la zonificació. Educació ja ha assegurat que si l’Ajuntament d’Olot no ho fa en el cas del Malagrida, ho faran ells, un cop aprovada la nova normativa.

Respon