El Garrotxa RC fomenta el rugbi a les escoles

Ha celebrat la segona edició del trofeu interescolar aquest dimarts. Ha estat el punt i final a tres mesos d’ensenyament del rugbi a mig miler d’alumnes de cinquè i sisè de primària de la comarca. L’objectiu de la iniciativa a les escoles és donar a conèixer aquest esport i els valors que transmet.

Imatge: Garrotxa RC

El rugbi és un dels esports més físics que hi ha, però a la vegada també és un dels més nobles. Hi impera el joc net i la bona relació entre els rivals. L’exemple més clar és el tercer temps: és tradició que un cop acabat el partit, els jugadors dels dos equips es reuneixin per comentar la jugada entre menjar i begudes. Aquests valors, d’esforç durant el joc i alhora de respecte sempre cap al contrari, són els que el Garrotxa Rugbi Club vol portar a les escoles. Per segon any consecutiu, ha organitzat unes jornades de formació entre alumnes de cinquè i sisè de primària que s’han acabat aquest dimarts amb una matinal de rugbi al camp de l’Estadi Municipal d’Atletisme.

Al trofeu interescolar, hi va haver uns 350 alumnes dels gairebé 500 que han participat a la formació del Garrotxa RC aquests últims tres mesos. Tots han estat de cinquè i sisè de primària, i de diferents escoles de la Garrotxa: vuit d’Olot (Malagrida, Sant Roc, Petit Plançó, Morrot, Cor de Maria, Verntallat, Pla de Dalt i Bisaroques) i cinc de la resta de la comarca (les de les Preses, les Planes, Sant Feliu, Sant Joan i Riudaura).

Respon