El garrotxí Pere Vilà dirigeix el projecte del Netflix de l’esport català

El castellfollitenc és el nou director de la fundació de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i lidera aquesta iniciativa de la UFEC. Esportcat.tv ja s’estrenarà la temporada que ve. Fins aleshores, s’instal·laran càmeres a 100 instal·lacions de tot el país. Pere Vilà avança a Ràdio Olot que el pavelló d’esports d’Olot i el Club Natació Olot són dos candidats a formar part de la primera fase del projecte.


Aquesta OTT, anomenada popularment el Netflix de l’esport català, ja s’ha començat a construir, s’estrenarà la temporada que ve i tindrà quatre fases d’implementació en els propers quatre anys. En la primera, que ja està en marxa, s’arribaran a instal·lar 100 càmeres a equipaments esportius de tot el país. Entre ells, algun d’Olot, com podria ser el Pavelló d’Esports o el Club Natació Olot. Ho avança al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot el nou director de la Fundació de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Pere Vilà.

 

El Netflix de l’esport català ja té domini a internet (esportcat.tv) i serà una plataforma de continguts digitals d’una quinzena d’esports diferents. Al cap dels primers quatre anys del projecte, l’objectiu és tenir cobertes 1.300 instal·lacions de Catalunya i arribar a un públic potencial d’1,5 milions de persones, entre esportistes, entrenadors, familiars i aficionats. Es podran veure partits de totes les categories en directe o en diferit gràcies a un sistema de càmeres dotat d’intel·ligència artificial.

La càmera amb intel·ligència artificial

Els continguts

La plataforma esportcat.tv es posarà en marxa al setembre i serà de pagament. Pere Vilà explica que hi haurà bonificacions per a esportistes (els federats podrien arribar a tenir una subvenció del 100%) i que la subscripció pel públic general serà molt competitiva, per sota del preu de mercat. A través d’aquesta OTT, no només es podran veure partits en directe o en diferit, sinó que també hi haurà…

 

El garrotxí Pere Vilà dirigeix el projecte del Netflix de l’esport català de la UFEC des que va deixar la Secretaria General de l’Esport. Vilà va dimitir aquest mes de gener del seu càrrec de representant territorial de l’Esport a Barcelona per discrepàncies amb la gestió esportiva de la pandèmia. Poques hores després, ja tenia damunt de la taula la proposta de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Recupera l’entrevista sencera a Pere Vilà al ‘Tercer Temps’

Respon