El Govern justifica les mesures de la segona onada: “Són imprescindibles”

El Govern creu que les mesures anticovid són “un pas imprescindible” per evitar un nou confinament en les properes setmanes. Pere Aragonès admet que el tancament de bars i restaurants és una mesura “dolorosa” i “difícil” pel sector de la restauració. La Generalitat preveu que les restriccions entrin en funcionament el divendres, però abans hauran de passar l’aval de la justícia.

Pere Aragonès i Alba Vergés (ACN)


El Govern admet que el tancament de bars i restaurants és una mala notícia pel sector de la restauració, però creu que és “l’única forma de tallar d’arrel un espai on la ciutadania es relaxa en excés i contribueix a la propagació de la pandèmia”. Ho ha dit el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès.

 

La bateria de mesures anunciades aquest dimecres, segons Aragonès, són un “pas imprescindible”.

De 7.000 a 12.000 positius en una setmana

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut conscienciar la població de la idoneïtat de les mesures. Vergés ha explicat que fins fa dues setmanes es detectaven uns 7.000 positius cada set dies, amb una situació més o menys estable. Ara s’ha passat a 12.000 positius els últims dies. Vergés creu que les xifres no són equiparables a les d’abril, però creu que si les mesures no es prenen ara, es podria arribar a un confinament més dur d’aquí a un temps. La Consellera de Salut espera veure resultats els pròxims 5 dies, però diu que la corba no es tombarà de cop.

 

Actualment, hi ha més de 1.000 pacients ingressats als hospitals catalans per covid, 753 dels quals en els últims dies. A les UCI catalanes hi ha 189 malalts de coronavirus, la majoria dels quals han ingressat les últimes setmanes. A la primavera es va arribar als 1.529 pacients crítics.

Les noves mesures aprovades pel Procicat deixen sense efecte les resolucions aprovades en les últimes setmanes a nivell territorial, i unifiquen els criteris a tota Catalunya. Les mesures entraran en vigor entre la nit de dijous i divendres si el TSJC ho avala. El govern s’ha mostrat convençut que les restriccions passaran el filtre judicial. D’aquí a 15 dies es valorarà la continuïtat de les mesures i es veurà “quines es poden aixecar” o no.

 

Respon