El MOT d'aquest any converteix les ciutats d'escenaris a protagonistes

Visitar Bogotà, París, Lisboa, Barcelona o Londres sense sortir d’Olot. Això serà possible gràcies al Festival MOT que arriba a principis del mes d’abril. En la seva segona edició, el MOT ens acosta la literatura dedicada a les grans ciutats. Es farà un cop més a cavall de la capital garrotxina i Girona.

 20150311_093102

Presentació del MOT a Olot (Jordi Altesa)

Hi ha ciutats de les que s’han escrit rius de tinta i, tot i no haver-les visitat, ens en podem fer una idea de com és el seu dia a dia. Això ha estat possible gràcies a la literatura i als escriptors que els han dedicat les seves millors pàgines. La comissària d’enguany, Mita Casacuberta, ha explicat que s’han buscat escriptors que segueixen treballant sobre les ciutats. El Festival començarà a Olot el proper 9 d’abril i les xerrades estaran protagonitzades per dos convidats en un diàleg. Per a exemple, a Olot l’estrena serà amb Bogotà i Medellín amb Laura Restrepo i Kim Manresa. El divendres a les sis de la tarda es parlarà sobre París amb Éric Hazan i Josep Ramoneda. També es parlarà de Lisboa o de la pròpia Barcelona amb Eduardo Mendoza i Sergi Pàmies. La directora de la Biblioteca d’Olot, Carme Simón, ha explicat que el MOT té dos grans objectius: ser un festival de categoria però pel gran públic.

A partir del 16 d’abril les activitats es traslladen a Girona, a la nova biblioteca Carles Rahola. Allà es parlarà entre d’altres de Roma, Berlín, Beirut, València o Atenes. Tan a Olot com a Girona hi haurà propostes complementàries al festival.

Respon