El Museu dels Volcans ja té pretendents

L’Ajuntament d’Olot busca un nou projecte per al Museu dels Volcans. El portaveu de l’equip de govern, Estanis Vayreda, avança a Ràdio Olot que ja hi ha entitats que s’han interessat per l’equipament, que quedarà desfasat amb l’Espai Cràter. Diu que és un debat que s’haurà de tenir “en els propers mesos”.

Amb l’entrada en escena de l’Espai Cràter, que avança segons el calendari previst, el Museu dels Volcans necessita un projecte de futur. Ho admet el primer tinent d’alcalde i portaveu de l’Ajuntament d’Olot. Estanis Vayreda diu que ja se n’ha començat a parlar i que l’edifici del museu ha generat interès i alguna proposta per part d’alguna entitat. Són declaracions a L’Ajuntament Informa de Ràdio Olot.

Vayreda diu que és una qüestió que s’haurà d’abordar intensament en els propers mesos i que a principis de l’any que ve s’hauria de concretar. Mentrestant, l’Espai Cràter va cremant etapes. El projecte bàsic ja es troba a exposició pública. L’Ajuntament l’ha presentat a les associacions de veïns, als representants del món educatiu i turístic i als participants del procés de cocreació, i des d’aquesta setmana, tothom el pot consultar i presentar al·legacions fins a principis d’octubre. Durant aquest mes de setembre, apunta Vayreda, també s’ha de resoldre la subvenció de la Generalitat que l’Ajuntament d’Olot va demanar.

Que, en total, costarà 4 milions. Un cop s’aprovi el projecte bàsic, a principis d’octubre es presentarà el contingut museogràfic de l’equipament i a partir d’aleshores s’engegarà el procés de contractació. A principis del 2020, haurien de començar les obres, i l’Espai Cràter hauria d’estar acabat a mitjans del 2021.

Respon