El nombre de persones amb altres capacitats s’ha gairebé doblat en els últims 10 anys a la Garrotxa

Ha crescut un 76% des del 2008 i les que més ho han fet han estat les discapacitats mentals. Davant aquest fet, MIFAS reclama més suports i conscienciació per part de la societat davant les problemàtiques que pateixen aquests col·lectius. 


Actualment a la Garrotxa hi ha 3.472 persones amb algun tipus de discapacitat. Les que més han crescut en aquests deu anys han estat les mentals. S’han més que doblat: de les 272 que hi havia el 2008 s’ha passat a les 550. La mateixa tònica han seguit les discapacitats físiques motòriques, les quals han crescut un 95% en l’última dècada. Davant aquest creixement, MIFAS creu que cal més sensibilització. El seu delegat a la Garrotxa és en Josep Ligero, en declaracions a Ràdio Olot.

 

MIFAS centre esforços a corregir barreres arquitectòniques de pobles i ciutats de les comarques gironines. A la Garrotxa, Ligero diu que cada any pot arribar a presentar fins a cinc instàncies a l’Ajuntament d’Olot.

Major dificultat als pobles

Una altra història és als pobles. El delegat de MIFAS a la Garrotxa creu que és més dificultós aconseguir que actuïn contra les barreres arquitectòniques que es troben persones amb cadira de rodes.

 

Per fer aflorar les problemàtiques amb què es troben les persones amb altres capacitats, MIFAS, la Fundació Tommy Robredo, el Consell Esportiu i la Coordinadora d’Entitats han organitzat durant aquest matí una jornada d’esport inclusiu al Firal d’Olot. A través del vòlei, el bàsquet o el tenis amb cadira de rodes també es vol demostrar que no hi ha barreres per a les persones amb altres capacitats.

 

Respon