El nou format de Lluèrnia ha arribat per quedar-se: “Difícilment tornarà a ser com abans”

L’organització diu a Ràdio Olot que després de l’experiència d’aquest any, “difícilment” el festival tornarà al model del 2019 amb un únic cap de setmana. Poder gaudir del certamen amb més dies i tranquil·litat ha agradat als impulsors i asseguren que ho incorporaran en edicions futures.

Foto: Pau Masó


Aquest cap de setmana s’ha acabat l’edició més excepcional de Lluèrnia. Per primera vegada en nou edicions, el festival del foc i la llum d’Olot ha durat 43 dies per poder-se adaptar a la situació de pandèmia i evitar aglomeracions. Això, segons l’organització ha agradat. El director del festival és Pep Fargas.

 

L’estirada del festival ha agradat a l’organització i també al públic. I per això, Fargas avança que l’edició de l’any que ve no tornarà al format habitual.

Recuperar el foc

Un dels elements que defineixen el festival olotí és el foc. Aquest any, a causa del canvi de format no s’han pogut fer instal·lacions amb foc i, segons Fargas, aquest és un dels elements que volen tornar a recuperar per a les futures edicions.

 

Un dels factors amb què Lluèrnia també haurà de lluitar si vol allargar el festival és el temps. Aquesta tardor hi ha hagut instal·lacions que han estat exposades durant setmanes contra la pluja i el vent. Tot i això, l’edició del 2021, si es pot fer amb total normalitat, apunta que es podria celebrar en un format híbrid: amb un cap de setmana fort i altres activitats repartides en altres dates.

 

Respon