El nou pressupost d’Olot reduirà en 161.000 euros la partida de cultura

La principal retallada serà al Festival Sismògraf: el consistori retallarà la seva aportació en un 30%. També hi haurà una reducció de fins al 15% del pressupost per a la programació cultural de la ciutat, sense tocar els esdeveniments associatius. Les Festes del Tura i el Festival Lluèrnia no es veuran afectats.

La programació del Teatre Principal es veurà afectada per la reducció del pressupost 


On també s’espera una reducció és a la Residència Faber. De moment, el consistori s’ha compromès a subvencionar les estades contractades fins a l’estiu. Després caldrà fer menys residències o buscar ingressos supramunicipals. En total, l’àrea de cultura patirà una retallada de 161.000 euros l’any que ve. El regidor de Cultura i alcalde d’Olot és en Pep Berga.

 

Juntament amb l’àrea de Promoció Econòmica, Cultura serà un dels apartats més afectats per la reducció d’un milió d’euros que haurà de fer l’ajuntament per equilibrar el pressupost. El Sismògraf i la programació cultural de la ciutat, seran els principals capítols afectats per la reducció.

Es manté el pressupost de Festes i de Lluèrnia

Això es traduirà en menys concerts, exposicions o espectacles. Berga confirma, però, que ni les Festes del Tura ni el Festival Lluèrnia es tocaran.

 

Berga també ha explicat que el pressupost encara no està del tot tancat, ja que dependrà de les subvencions que puguin arribar i de la negociació amb la resta de grups. L’alcalde d’Olot ha reiterat la seva voluntat d’arribar al consens de cara al ple del dia 20 de desembre, on es portaran els pressupostos a aprovació.

One Response to “El nou pressupost d’Olot reduirà en 161.000 euros la partida de cultura”

  1. isabel REY

    como puede ser que estos años atras sin casi subir los impuestos se hacia muchas cosas y ahora nos lo suben y hay mas recortes me gustaria que el señor berga nos esplicara la razon

    Respon

Respon