El Nucli Antic d’Olot veu renéixer l’artesania

Després d’un any de vida, el projecte del Taller dels Sastres ja compta amb cinc artesans que s’han unit a la iniciativa i s’han instal·lat al centre de la capital garrotxina. Des del sector en fan una valoració molt bona i creuen que, cada vegada més, el públic valora el producte artesanal. 

El carrer dels Sastres és un dels punts on han obert nous tallers artesanals (Pau Masó)


Fa justament un any, Olot presentava un projecte innovador a la ciutat que consistia a omplir locals buits del Nucli Antic amb artesans de la comarca. Tot plegat començava a caminar amb tres artesans. Ara ja són cinc, després que l’Ajuntament hagi atorgat recentment dos locals més. La clau del projecte és la col·laboració municipal: el consistori arregla el local i el lloga a meitat de preu. Segons Anna Herrero, una de les artesanes, la valoració del primer any de vida del Taller dels Sastres és molt bona.

 

Els tallers que s’han obert fins ara es dediquen a la costura, a la restauració de mobles i disseny. Els dos que obriran pròximament estan relacionats amb la joieria contemporània i amb la confecció de vestits a mida. Segons Herrero falta una mica d’impuls i reconeixement.

 

Anna Herrero és una de les artesanes que s’han instal·lat al Nucli Antic (Pau Masó)


La sensació, però, dels artesans que formen part del Taller dels Sastres és que cada vegada els olotins valoren més la feina que fan.

 

El projecte del Taller dels Sastres està coordinat per l’associació d’artesans de la Garrotxa, la Iera. L’Ajuntament diu que ara falta trobar nous locals i més artesans per sumar projectes en una iniciativa única a la comarca.

Respon