En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El pla de desconfinament esportiu que proposa la Secretaria General de l'Esport

Consta de quatre fases i l’evolució de la pandèmia marcarà els terminis
| 23 d'abril de 2020
El pla de desconfinament esportiu que proposa la Secretaria General de l'Esport

Consta de quatre fases i l’evolució de la pandèmia marcarà els terminis. Mentre duri l’estat d’alarma, la idea és possibilitar gradualment la pràctica esportiva individual a l’aire lliure. Els entrenaments col·lectius i les competicions no tornarien fins més endavant i amb limitacions d'aforament als recintes. Ràdio Olot ha tingut accés a l'esborrany del text, elaborat pels serveis mèdics i tècnics de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat.


Primera fase. Mentre duri l’estat d’alarma

Es possibilitarà gradualment la pràctica esportiva individual i lliure en espais oberts i naturals; s'haurà de fer durant una franja temporal concreta i respectant totes les mesures de seguretat. No es permetrà la pràctica d'esports que comportin risc, com ara esports d'aventura, velocitat, motor o de muntanya per evitar accidents i sobrecarregar el sistema sanitari. També s’intentarà obrir el CAR de Sant Cugat perquè els esportistes d’alt rendiment puguin entrenar-se individualment.

Segona fase. De transició

Es permetrà la pràctica esportiva individual en instal·lacions tancades, com ara gimnasos o altres recintes esportius. Això sí, amb limitació d’aforament (màxim un terç) i amb distàncies de seguretat. També es permetran les activitats dirigides a col·lectius sempre i quan es respecti el distanciament obligatori entre les persones. Pel que fa a les activitats esportives per a nens, les hauria d’autoritzar l’autoritat competent i, per fer-ho, s’hauria de disposar de mitjans de protecció. Tampoc no es podrien practicar aquells esports de risc per evitar accidents.

Tercera fase. Prèvia a la normalitat

Ja es permetran els entrenaments col·lectius i les competicions esportives, però mantenint la limitació d’aforament als recintes (màxim un terç en el cas dels recintes amb capacitat per a més de 1.000 persones; en la resta de casos, com a molt es podria complir la meitat de l'aforament). Pel que fa a la pràctica esportiva en campus, estades i casals, es podria fer mantenint mesures de prevenció i seguretat i evitant concentracions en espais tancats. L’activitat esportiva no competitiva es podrà fer amb normalitat.

Quarta fase. Normalitat post-coronavirus

Els entrenaments i les competicions ja es podrien fer sense limitacions d’aforament als recintes i també es permetrien els desplaçaments col·lectius per anar a competir. Només es prohibirien les competicions a països en situació de risc pel coronavirus o la participació d'esportistes que provinguin d'aquests països.

En cas que en algun moment es dictessin nous confinaments, es prioritzaria garantir les activitats que consten a la primera fase del desconfinament.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum