El ple municipal d'Olot tira endavant les ordenances fiscals per al 2019

D’aquesta manera l’equip de govern tira endavant l’increment d’algunes taxes com la de les escombraries. L’aprovació també permet impulsar noves ajudes per als ciutadans que vagin a treballar amb bicicleta o una bonificació universal per pagar la recollida d’escombraries.


A falta de pressupostos bones són les ordenances. El ple d’aquest dijous ha aprovat el document que recull les taxes i bonificacions de l’Ajuntament d’Olot per al 2019. Entre els impostos, hi ha un increment del 2,2% d’acord amb l’IPC català. El rebut de les escombraries també puja uns vuit euros a causa de l’increment de la despesa generada pel servei.

Pel que fa a les ajudes, les ordenances del 2019 inclouen una nova bonificació universal, independentment de l’edat, per a pagar la taxa de recollida d’escombraries. També es podran beneficiar les persones que vagin amb bicicleta a la feina: les ordenances del 2019 contemplen una ajuda per aquells treballadors que es desplacin amb bicicleta als llocs de treball. Aquesta bonificació es gestionarà a través d’una aplicació mòbil. I per últim, s’introdueix una bonificació del 95% en l’impost del permís d’obres per a la instal·lació de sistemes d’energies renovables, lligades al programa Europace.

Les ordenances fiscals per al 2019 s’han aprovat aquest dijous amb els vots a favor d’Olot en Comú, ERC i el PDeCAT. La CUP s’ha abstingut i el PSC ha votat en contra a causa de l’increment de la taxa d’escombraries.

 

 

 

Respon