El preparador físic de l'Olot, sobre el futur de les competicions: “S'han de tenir moltes dades i tothom hi ha de poder dir la seva”

Ja s’han complert dues setmanes sense entrenaments i, a partir d’ara, els esportistes començaran a notar un descens de força i de resistència. Ho adverteix el preparador físic de la Unió Esportiva Olot. Ferran Joanmiquel demana que s’escolti els professionals del seu sector quan sigui el moment de posar dates al retorn de les competicions. La Federació Espanyola de Futbol ja ha encarregat un informe mèdic i físic per tenir totes les dades abans de decidir.

Ferran Joanmiquel és el preprador físic de l’Olot (UEO/Nuri Marguí)

Els jugadors de futbol no podran tornar a competir de seguida que s’aixequin les restriccions pel coronavirus. Van aturar de cop la seva activitat física regular i, malgrat fer exercicis des de casa, és impossible que mantinguin la forma tal com la tenien abans del coronavirus. De fet, ara que s’han complert les dues primers setmanes de confinament, vindrà l’etapa més complicada. Ferran Joanmiquel és el preparador físic de la Unió Esportiva Olot.


Quan arribi aquest moment, el de decidir quan es pot tornar a jugar, Ferran Joanmiquel demana que s’escolti els preparadors físics. Remarca que no es podrà passar del 0 al 100 de seguida i que col·locar molts partits en pocs dies de diferència podria ser molt perjudicial pels jugadors.


La RFEF encarrega un informe físic

I, en aquesta línia, ja s’ha expressat la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El seu president, Luis Rubiales, tampoc és partidari de saturar el calendari de partits i explica que han encarregat un informe físic i mèdic per poder decidir quan arribi el moment.


Per això, la RFEF aposta per allargar les competicions les setmanes que faci falta quan les autoritats ho autoritzin. Luis Rubiales diu que s’està estudiant a tot el món com fer-ho possible legalment tenint en compte que la temporada i els contractes dels futbolistes s’acaben el 30 de juny.

Respon