El proper 1 de maig s'estrena la música de la faràndula olotina per a orquestra simfònica

El compositor Albert Guinovart ha fet una adaptació per a orquestra simfònica dels balls de la faràndula olotina. Aquesta versió es podrà escoltar el proper 1 de maig al Teatre Principal d’Olot, i serà interpretada per la GIOrquesta i el mateix Guinovart.

pepbergaijordiserrat

 El regidor de cultura, Josep Berga i el programador musical Jordi Serrat (Núria Llop)  

 

L’Institut de Cultura de la Ciutat ha encarregat al músic i compositor Albert Guinovart una composició per a orquestra simfònica dels tradicionals balls dels Gegants, Nans i Cavallets. Guinovart ja va adaptar a orquestra simfònica la música de la Patum de Berga i és el compositor del musical ‘Mar i Cel’ i de la banda sonora de ‘The Artist’. El programador musical d’Olot, Jordi Serrat, ha explicat que tot i l’adaptació serà molt fàcil reconèixer la música dels gegants. Per a fer aquesta adaptació es va parlar amb alguns compositors locals qui van acabar apostant per Guinovart. El regidor de cultura Josep Berga ha explicat que l’Ajuntament d’Olot hi ha destinat un total de 30.000 euros.

Albert Guinovart ha titulat ‘Reminiscències de la faràndula Olotina’ l’adaptació que es podrà escoltar per primera vegada el dia 1 de maig en un concert al Teatre Principal. Hi haurà una sessió a 2/4 de sis de la tarda i una a 2/4 de 10 de la nit i també s’hi podran escoltar peces de Mozart i de Beethoven, interpretades per la GIOrquesta. Les entrades del concert ja estan a la venda i costen entre 10 i 18 euros.

Respon