El sector càrnic treballarà per reduir els envasos de plàstic

El clúster Innovac, amb seu a la Garrotxa, es proposa millorar en l’àmbit de la sostenibilitat. També estudia que les empreses de la carn utilitzin etiquetes intel·ligents per comprovar les dates de caducitat i disminueixin l’ús de productes químics per d’altres de naturals. 

Foto:ACN

L’Associació Catalana d’Innovació del sector carni porcí INNOVACC es proposa trobar plàstics més sostenibles i millorar el seu reciclatge. Aquesta és una de les línies d’investigació que van presentar aquesta setmana a l’Assemblea General a Olot. El gerent d’INNOVAC, Eudald Casas, va explicar que per reduir els envasos de plàstic tenen tres possibles solucions: fer envasos més prims, fer plàstics més purs o fer-los biodegradables. Aquesta última és l’opció més cara.

 

L’ús de sals nitrificants és una altra de les preocupacions del sector. L’objectiu és aconseguir substituir aquests productes químics per d’altres de naturals garantint les qualitats i propietats alimentàries i mantenint els nivells sanitaris.

Des d’Innovacc també aposten per utilitzar etiquetes intel·ligents per comprovar la caducitat dels productes. Amb sensors tecnològics i mitjançant una aplicació, s’ha de poder veure l’evolució dels gasos de l’envàs i decidir si es pot allargar la data de caducitat. D’aquesta manera no s’obriren tants envasos i no es faria malbé tant producte.

 

L’Associació Catalana d’Innovació del sector carni porcí es va crear el 2008 i per primer cop ha superat els 100 socis. Una de les seves funcions és compartir i donar a conèixer els processos innovadors per tal que els empresaris les incorporin a la seva producció diària.

Respon