El sector sud del Parc Natural veu “centralisme” en la gestió

L’alcalde de Sant Aniol de Finestres es queixa del “centralisme” del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Per a Francesc Oliveras el problema no és de gent sinó de tenir un Parc Natural massa gran per al pressupost que hi ha.

mapazonasudparc

L’alcalde de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras, no es mossega la llengua per qüestionar el tracte que es dóna a la zona sud del Parc. Oliveras critica que tots els recursos se centrin al cor de la Zona Volcànica, a Santa Pau, i encara va més enllà: creu que els boscos més mal conservats a hores d’ara al poble són els que estan en aquest territori protegit.

No és la primera vegada que el sector sud de la Zona Volcànica es queixa per la gestió del Parc. Des de Sant Feliu de Pallerols ja no van entendre que per les retallades es tanqués la seva oficina de turisme i més quan una de les prioritats és acabar amb la “hiperfreqüentació” a Santa Pau a la tardor i a la primavera. Tot i això, per Oliveras no s’està davant d’un problema de gestió de les persones del Parc sinó d’una falta de recursos (és a dir: de pressupost), per gestionar les 15.000 hectàrees de terreny protegit.

Oliveras no culpa ni als gestors ni als tècnics del Parc ni tampoc a Santa Pau per a aquest centralisme. De fet es mostra comprensible de que els diners se centrin més a Santa Pau on hi ha els principals atractius i el major nombre de turistes donada la falta de recursos per a tot l’espai.

L’alcalde de Sant Aniol, Francesc Oliveras, ha fet aquestes declaracions en una entrevista al ‘Via Oral’ que podran escoltar íntegra a partir d’aquest dimarts a Ràdio Olot.

Respon