El vulcanòleg Xavier de Bolós creu que el contingut acadèmic de l’Espai Cràter d’Olot “és adequat”

El geòleg olotí s’ha convertit en el 24è ambaixador de la capital garrotxina en vuit anys. El vulcanòleg creu que el futur museu d’interpretació dels volcans ha acabat fent sentir partícips el món científic. 

Xavier de Bolós, a l’esquerre al costat de l’alcalde Pep Berga (Pau Masó)

 

De Bolós creu que el procés per definir el contingut de l’Espai Cràter ha estat participatiu i ha permès incloure diferents actors de la societat. Segons ell, el col·lectiu de vulcanòlegs locals “s’ha sentit inclòs”, després d’una primera impressió crítica.

“Ens pregunten qui som i diem Olot”

Xavier de Bolós ha dit tot això després de ser anomenat nou ambaixador de la ciutat d’Olot. Nascut el 1987, de Bolós és doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona i investigador de l’Institut de Geofísica de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, lloc on viu. Assegura que, tot i estar lluny, sempre està connectat amb Olot.

 

Xavier de Bolós s’ha convertit en el 24è ambaixador de la ciutat d’Olot. El 2012 l’Ajuntament va començar a atorgar aquest títol a olotins que, per la seva tasca professional o vital, porten el nom de la ciutat al món. El reconeixement s’ha atorgat a 14 homes i deu dones.

Respon