Els 90 joves de Wuhan confinats a la Garrotxa ja han tornat a casa

Van marxar de la comarca fa dies i ja estan a la Xina passant la quarantena obligada en un hotel. L’ambaixada xinesa va oferir-los un vol des de Madrid i van ser traslladats en autobús.

Els joves de Wuhan amb l’equipament de seguretat abans d’agafar l’avió de tornada (ACN)

El centenar de joves de Wuhan i educadors que estaven confinats a la casa de colònies de la Garrotxa per l’emergència sanitària de la covid-19 ja han pogut tornar al seu país. Des de diumenge estan passant els catorze dies de quarantena obligada pel govern en un hotel a prop de Pequín i tots han donat negatiu al test que se’ls va fer quan van arribar. Els joves, que estudiaven a Barcelona en un programa esportiu de futbol base, van quedar atrapats al no poder tornar a casa amb l’estat d’alarma. Per seguretat, es va decidir traslladar-los tots a la Garrotxa on han estat més de dos mesos confinats, fins que el govern xinès els va oferir un avió noliejat dissabte passat des de Madrid per poder tornar.

El trasllat es va fer extremant les mesures de seguretat i higiene. Els joves i monitors van sortir divendres passat de la casa de colònies El Collell de Sant Ferriol vestits amb un mono de protecció, ulleres, mascaretes i guants, un equipament que no es van treure fins que van pujar a l’avió. El trasllat es va fer en autobús i de nit, un cop van haver sopat. Es van necessitar quatre autocars que van viatjar al 50% d’ocupació. Ja a l’aeroport se’ls va comprovar la temperatura i van poder volar fins a la Xina.

Quarantena obligatòria a Xina

Actualment estan en un hotel a les afores de Tianjin, a prop de Pequín, passant els catorze dies d’aïllament obligatori establert pel govern xinès. Al mòbil tenen una aplicació amb els colors del semàfor. Si passa a verd, vol dir que ja poden tornar amb les famílies.

Respon