Els ajuntaments garrotxins tanquen les seves portes com a rebuig a la sentència del procés

Alguns consistoris han suspès les activitats municipals i han emès comunicats rebutjant les penes de presó cap als líders independentistes. Des del món municipal garrotxí s’han convocat plens extraordinaris pels pròxims dies per condemnar el contingut de la sentència.

L’ajuntament de les Planes d’Hostoles (@aj_planes)


A Olot, s’ha fet una concentració a les 12 del migdia on s’ha llegit el contingut de la moció del ple extraordinari d’aquesta tarda. L’acte ha acabat amb crits de “llibertat presos polítics”.

A la concentració institucional d’Olot hi han assistit unes 200 persones i tots els grups municipals, menys el PSC. A fora de la capital de la Garrotxa, els ajuntaments han decidit tancar portes com a acte de protesta a la sentència. Un dels municipis que ho ha fet ha estat la Vall d’en Bas, el seu alcalde és Lluís Amat, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Les Planes d’Hostoles, Castellfollit, Beuda, Sant Joan les Fonts, Tortellà o Santa Pau també han suspès les activitats municipals. La majoria d’ajuntaments de la comarca han convocat un ple extraordinari com a acte de rebuig a la sentència.

 

Des del Consell Comarcal s’ha seguit la línia dels consistoris: han suspès l’activitat institucional fins al ple que se celebrarà el pròxim dijous. El president de l’ens garrotxí és Santi Reixach.

 

Des de diferents consistoris de la comarca han cridat a la mobilització de la ciutadania al llarg d’aquesta setmana.

 

Respon