Els artistes de la Garrotxa fan una nova acció de protesta contra el judici de l'1-O

La intervenció pretén simbolitzar “l’altaveu silenciat” dels presos i alhora el ressò internacional del judici. El projecte també inclou accions setmanals els matins dels dissabtes des d’un dels balcons de l’antic hospital. 

Imatge de la instal·lació que ha fet l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa (Pau Masó)


A les portes del judici de l’1 d’octubre, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa torna a sortir al carrer per protestar contra la situació política que viu Catalunya i els seus líders independentistes. Ho fa amb una acció en ple centre d’Olot, a l’antic hospital Sant Jaume. S’han instal·lat 25 altaveus en cada un dels balcons de l’edifici. Són altaveus muts que representen el silenci imposat als presos i alhora l’oportunitat que significa el judici per donar a conèixer la causa en l’àmbit internacional. Ho explica l’impulsor del projecte i membre de l’Assemblea, Servant Solavilla.

 

Els artistes garrotxins han deixat un balcó sense altaveu on setmanalment “es donarà veu” a una acció diferent. Concerts, lectures de poemes, discursos o teatre ompliran el silenci que la instal·lació expressarà durant tota la setmana. Les activitats es faran cada dissabte al matí a tres quarts de 12.

 

Les accions duraran uns vint minuts. Aquest dissabte ja hi haurà la primera. A l’hora establerta es podran escoltar discursos de Jordi Cuixart que es reproduiran des del balcó de l’antic hospital. Cada setmana l’Assemblea anunciarà l’acció que tindrà lloc el següent dissabte. La instal·lació serà permanent fins que s’acabi el judici de l’1 d’octubre.

La instal·lació es retirarà quan finalitzi el judici de l’1 d’octubre (Pau Masó)

Respon