Canvis a la faràndula d'Olot: els Cabeçuts i Cavallets només es podran ballar un màxim de tres anys

És la mesura que ha pres la Comissió de la Faràndula per tal d’agilitzar la llista d’espera. Amb el nou protocol, es redueix a la meitat el temps que es podia estar en actiu. En el cas dels Gegants, s’ha reduït de deu a set anys. També s’ha decidit que per Corpus sortirà tota la faràndula.

La Comissió de la Faràndula introdueix canvis per aquest 2020 (Pau Masó)

Fins ara, un ballador podia estar 22 anys ballant la faràndula de la ciutat, entre Cabeçuts, Cavallets i Gegants. Amb la nova mesura, només hi podrà estar un màxim de tretze. La Comissió de la Faràndula (formada per balladors, historiadors, membres de la Comissió de Festes i representants de l’Ajuntament) ha decidit rebaixar a la meitat els anys dels Cabeçuts i Cavallets. Dels sis que hi havia ara, es passa a només tres (a cada disciplina). En el cas dels Gegants, per “qüestions tècniques”, s’ha rebaixat tres anys. Ho explica el regidor de Festes, l’Agustí Arbós.

 

A part d’aquestes mesures, la Comissió també ha decidit que la faràndula sortirà dos cops a l’any. Fins ara per Corpus només sortien els Gegants. Aquest 2020 (el 13 i 14 de juny), els Cabeçuts i Cavallets també sortiran.

Una subcomissió per a solucionar la falta de balladors als barris

A més, s’ha anunciat que es crearà una subcomissió per captar balladors per a les faràndules dels barris de la ciutat.

 

El regidor de Festes del Tura ha remarcat que totes les decisions s’han pres “per consens”. Feia tretze anys que no es modificava el protocol de la faràndula. El principal objectiu és agilitzar la llista d’espera, on actualment hi ha 800 persones inscrites per ballar la faràndula olotina.

Respon