Els casals d'aquest estiu: menys nens apuntats i més monitors contractats

Un 33% menys de nens apuntats i un 38% més de monitors contractats. Són dades de l’Estiu Riu d’Olot i la tendència és la mateixa a la majoria de casals de la Garrotxa que comencen avui. Per la situació actual i per complir amb les mesures de seguretat, aquest estiu, organitzar un casal ha estat més difícil i ha sortit més car, però no s’ha deixat de fer. L’oferta s’ha mantingut.

Imatge: Escola de l’Esplai

Avui és el primer dia per a la gran majoria dels casals d’estiu que s’han organitzat a la Garrotxa. A Olot, uns 800 nens s’han apuntat a les activitats de l’Estiu Riu. Són un 33% menys d’inscrits que l’any passat. En declaracions a Ràdio Olot, la regidora d’Educació d’Olot, Mariona Camps, diu que…


Què farien les famílies aquest estiu amb els seus nens era tota una incògnita fa unes setmanes, quan es van obrir les inscripcions, i, més enllà d’Olot, a la resta de casals que s’organitzen a la Garrotxa ha passat el mateix: el nombre d’inscripcions ha disminuït. Ho diu l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat. Al seu municipi, organitzen dos casals i les brigades d’estiu.


Han fet falta més monitors

L’oferta s’ha mantingut i la demanda ha baixat. Hi ha menys nens apuntats als casals d’estiu, però en canvi més monitors. En el cas d’Olot, l’Ajuntament n’ha contractat un 38% més que l’any passat. Mariona Camps remarca que hi haurà, de mitjana, gairebé dos monitors per cada grup de 10.


La contractació de més monitors ha fet incrementar el pressupost dels casals d’estiu, igual que les mesures de desinfecció. Les activitats s’han de fer en espais més grans que s’han de netejar més vegades. En definitiva, aquest any organitzar un casal d’estiu ha sortit més car, però els ajuntaments han arribat a la conclusió que era una primera necessitat.

Respon