Els Catarres, Buhos, Mishima i Obeses, entre els grups de les properes Festes del Tura

S’ha presentat la programació musical formada per una cinquantena de concerts. També destaca el retorn a Olot de l’Orquesta Mondragón després de 34 anys.

La programació musical s’ha presentat al Torín (David Planella)


Una cinquantena de concerts formaran part del programa de les Festes del Tura 2019. Entre els més famosos, sobresurten quatre grups. Tenen en comú que canten pop-rock en català.

Un pòquer de grups catalans

Un d’ells és Buhos, que tocarà per primera vegada a les Festes del Tura. El grup de Calafell va presentar l’any passat el disc ‘La Gran Vida’, amb la cançó ‘Volcans’ com a gran producte.

Els que ja tenen experiència a Olot i tornaran a ser aquí aquest setembre que ve són els Catarres, Mishima i Obeses. Han passat tres discos des que Obeses va tocar a les Festes del Tura. El seu líder i cantant és Arnau Tordera.


El grup de Tona va ser el primer que els organitzadors de les Festes del Tura van lligar per aquest 2019. El programador musical de la ciutat, Jordi Serrat, però, destaca que tots els que van venir després van ser fàcils de contractar. I ho justifica d’aquesta manera.


Més enllà del pop-rock

Un viatge en el temps és el que proposarà l’Orquesta Mondragón. La formació donostiarra tocarà a la plaça Major d’Olot 34 anys després de l’última vegada.


També actuarà per Festes del Tura l’Orquestra Internacional Selvatana.

I de grups veterans i consolidats a d’altres que es volen fer un lloc. A les Festes, també hi seran, entre d’altres, Lildami, un artista de trap en català que va guanyar el premi Enderroc al millor disc de músiques urbanes; Momo, una banda de tribut a Queen, i Moonlight Benjamin, una artista que combina el vudú haitià amb el rock nord-americà dels anys setanta.

Respon