Els desfibril·ladors públics han salvat la vida de tres persones a la Garrotxa

A la comarca n’hi ha un total de 56 i des del 2011 s’han fet servir 27 vegades. Avui és el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Aturada Cardiorespiratòria. Des del DipSalut admeten que falta formació i conscienciació entre la ciutadania, però que els aparells han permès actuar en rapidesa, un fet vital en un cas de mort sobtada. 

Un dels desfibril·ladors públics (ACN)


Moltes vegades l’ús dels desfibril·ladors pot generar respecte a l’hora de fer-lo servir. Però des del DipSalut es treballa perquè la ciutadania perdi la por a utilitzar-los. Ho explica la cap d’àrea de Promoció de l’ens gironí, la Maria Estrada, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Des del 2011, any en què es van començar a instal·lar desfibril·ladors a la Garrotxa, s’han fet servir 27 vegades. En tres ocasions ha servit per recuperar a la persona que havia patit la mort sobtada. Segons Estrada, encara que els aparells serveixin per salvar una vida, ja n’hi ha prou.

 

A la Garrotxa s’han fet 22 cursos i s’ha format a més de 400 persones sobre l’ús de desfibril·ladors. A part dels aparells fixos (que n’hi ha a tots els municipis de la comarca), també existeixen desfibril·ladors mòbils dins els vehicles de la policia. Des del DipSalut remarquen que en un cas d’aturada cardiorespiratòria és essencial actuar abans dels 10 minuts.

 

Respon