Els estudiants garrotxins treuen la tercera millor nota de Catalunya a la Selectivitat 2020

La mitjana dels alumnes de la Garrotxa és de 6,9, pocs punts per sota de la del Gironès i la del Pla d’Urgell. Un 97% dels estudiants garrotxins que van fer les PAU van aprovar. La millor nota a la comarca ha estat un 9,7 i l’ha tret una alumna de l’IES Garrotxa. 

Foto: ACN


Un any més la Garrotxa torna a situar-se entre les notes mitjanes més altes de la Selectivitat. Aquest any els estudiants de la comarca han tret de mitjana un 6,93, una nota tres dècimes per sobre de la mitjana catalana. I pràcticament idèntica a la del Gironès que és la segona comarca amb millors resultats amb un 6,94. Aquest 2020, la mitjana més alta és la del Pla d’Urgell amb un 7. Si mirem enrere, en els últims anys la Garrotxa ha estat sempre entre les millors comarques: el 2018 va treure la millor mitjana de Catalunya i l’any passat va ser la quarta amb una nota clavada a la d’aquest any. Entre els estudiants garrotxins, la millor nota l’ha tret la Coral Moli de l’IES Garrotxa amb un 9,7. En Miquel Pradas i en Pol Puigdemont, tots dos també de l’institut Garrotxa han estat entre les millors notes garrotxines amb un 9,6 i un 9,5 respectivament. Tots dos parlen a Ràdio Olot.

 

En Miquel diu que vol estudiar medicina i en Pol, enginyeria de dades. Tots dos remarquen que la preparació de la Selectivitat va ser llarga i diferent.

 

Ara tots dos, igual que la resta dels 170 garrotxins que aquest any van fer les PAU comencen unes vacances que han arribat més tard, però que són igual de merescudes. La majoria dels estudiants de la Garrotxa les gaudiran amb bona satisfacció, ja que un 98% dels estudiants que van fer la Selectivitat la van aprovar.

Respon