Els garrotxins se situen per sota la taxa catalana de vacunació de la grip

Per això la comarca encara la campanya amb l’objectiu de millorar les xifres. Enguany des dels Centres d’Atenció Primària garrotxins es volen millorar les dades. Per això, i com a novetat, s’ha habilitat una consulta d’infermeria només per a les vacunacions de la grip. 

La taxa de vacunació dels garrotxins l’any passat va ser inferior a la mitjana catalana 


L’any passat, la taxa de vacunació de la grip en majors de 59 anys a la Garrotxa se situava, en alguns casos, vuit punts per sota de la mitjana catalana. Les xifres dels col·lectius de risc, en canvi, s’hi acostaven més, però tampoc superaven la cobertura esperada. La infermera adjunta de direcció de l’ICS, Marta Espona, en culpa a la desinformació que es té sobre el virus.

 

Per combatre aquesta falta d’informació, els professionals sanitaris de la Garrotxa duen a terme xerrades per tal de donar a conèixer els beneficis i la importància de la vacuna de la grip. Aquesta, però, no és l’única actuació que s’ha preparat. Enguany, la principal novetat és una consulta d’infermeria que durant 3 setmanes es dedicarà exclusivament a vacunar pacients a l’ambulatori d’Olot.

 

La vacuna de la grip té efecte durant un any. Per aquest motiu, l’Institut Català de Salut recomana vacunar-se els mesos d’octubre i novembre. Tot i això, la campanya s’allargarà fins al 31 de gener.

 

Respon