Els gegants del barri de Pequín d'Olot celebren 40 anys

Ho faran durant la festa del barri que se celebrarà des de divendres fins diumenge i on el Senyor del bigoti, la Vella i el Pallasso seran els protagonistes. En el seu honor, s’han programat actes com la cercavila d’aniversari, el pregó o la bufada d’espelmes.

 

Els tres gegants de Pequín (Youtube)


Què seria d’una festa major sense la seva faràndula o un ball tradicional? Al barri de Pequín ja fa 40 anys de la creació dels seus gegants i han decidit que era un bon moment per celebrar-ho amb tots els honors. Enguany, han organitzat per diumenge una cercavila d’aniversari amb moltes faràndules d’arreu de Catalunya i, a més, la creadora de la faràndula, Rosa Serra, serà l’encarregada de fer el pregó. El membre de l’Associació de Veïns de Pequín, Jaume Cos, es mostra així de satisfet.

 

I és que 40 anys no es fan cada dia. Per aquest motiu, els Gegants d’Olot han apadrinat als de Pequín. A banda de la celebració de la faràndula, també hi haurà un espectacle de playback a càrrec del grup Surti Com Surti. Cos reconeix que és un dels actes que té més bona acollida i que no deixa de sorprendre’ls.

 

El playback tancarà el primer dia de festa que continuarà dissabte amb el campionat de truc, teatre musical, el ball i el sopar popular. Diumenge, dia de celebració dels 40 anys de la faràndula, hi haurà la cercavila d’aniversari, el ball dels gegants, sardanes i la bufada d’espelmes.

Respon