Els Hostalets de Bas adapta la festa major al coronavirus

A causa de la pandèmia, però, han preparat un format reduït i amb mesures de seguretat. La programació, que s’estén al llarg d’aquest cap de setmana, inclou noves activitats i concerts amb inscripció prèvia i encarats als veïns del poble. La festa major de Puigpardines, que també s’havia de celebrar aquest cap de setmana, ha quedat anul·lada.

La festa major dels Hostalets és de les poques que s’han tirat endavant aquest estiu (Turisme Rural)

Als Hostalets el coronavirus no ha sigut motiu per deixar de fer la festa major. A diferència dels altres nuclis de la Vall d’en Bas, el poble ha deïcidi tirar endavant la celebració.  La programació, en format reduït, adapta alguns dels actes més populars a la situació actual. Però també ha permès fer un acte nou: la ‘tancada d’ovelles al corral’. Es tracta d’una torbada amb els veïns del poble en un pic-nic i música amb Laduda Ofender. En dona més detalls una de les membres de la Comissió de Festes, Marta Vila.

 

L’acte es farà aquest divendres i servirà per donar el tret de sortida a la festa major.  Dissabte, després de l’ofici solemne, començarà una de les altres novetats: la cercavila des dels balcons. Finalment, diumenge, la tradicional simultània d’escacs i un concert a càrrec de Millenium donaran pas a la traca final que acomiadarà una de les poques festes majors d’aquest estiu a la Vall d’en Bas. El que no es farà és la tradicional gimcana rural. Vila reconeix que poder tirar endavant la programació comporta responsabilitat.

 

Per assistir als actes és necessari completar una inscripció a través de la web de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. Aquest cap de setmana, el municipi també havia de celebrar la festa major de Puigpardines. La comissió, però, ha decidit cancel·lar-la per primera vegada en 34 anys.

Respon