Els marxants del mercat d'Olot hauran d'identificar l'origen dels seus productes

El mercat setmanal d’Olot identificarà les parades d’alimentació i planter per tal de ressaltar-ne la seva qualitat. La iniciativa està prevista a partir de la setmana que ve i obligarà als marxants a col·locar una placa que identifiqui el seus productes.

IMG_6010

El mercat d’Olot aquest dilluns (Jordi Altesa) 

L’Ajuntament vol que el consumidor del mercat d’Olot disposi de més informació dels productes que pot trobar al mercat. Per aconseguir-ho, ha implementat una norma perquè les parades d’alimentació i planter identifiquin els seus productes. A partir de la setmana que ve, l’Ajuntament lliurarà als marxants la placa de la seva parada, on a més de les dades per al control del mercat hi constarà la informació d’interès per al consumidor. D’aquesta manera el consumidor podrà saber la procedència del producte, si és o no d’elaboració pròpia, si pertany a alguna associació i si disposen de segells de qualitat i de certificacions que ho acreditin. Segons ha explicat el regidor de promoció de la ciutat, Estanis Vayreda, es preveu que aquesta mesura arribi també a les altres parades del mercat.

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat també les bases per a l’atorgament d’ajuts als marxants d’alimentació i planter del mercat setmanal. La convocatòria té un import de 1.500 euros que preveu repartir entre els marxants que mantenen net l’espai que tenen assignat els dilluns i que reciclen millor. Els marxants poden presentar la sol·licitud a l’Institut Municipal de Promoció de la ciutat fins el 30 de setembre. Els  ajuts poden arribar a cobrir quasi el 50% de la taxa de 75 euros per metre lineal anual que paguen els marxants per tenir una parada al mercat. Vayreda diu que han implementat aquesta mesura pensant en el futur firal.

Actualment hi ha 55 parades d’alimentació i planter entre les 132 parades del mercat d’Olot.

Respon