Els museus d’Olot obren digitalment

Amb l’objectiu de seguir oferint cultura a tothom, l’Institut de Cultura d’Olot ha publicat diversos recursos a Internet per conèixer i visitar les exposicions sense sortir de casa. Es poden veure les obres del fons del Museu de la Garrotxa, exposicions que s’han hagut de tancar o alguns equipaments a vista de dron. Des de l’ICO creuen que la pandèmia del coronavirus farà augmentar l’oferta cultural a la xarxa.

La mostra ‘Realisme(s) a Catalunya’ és una de les que es pot visitar via online (Museus Olot)

Portar els museus d’Olot a casa. És el que proposa l’Institut de Cultura d’Olot perquè el confinament no sigui cap excusa per deixar de consumir cultura. A través de la pàgina web museus.olot.cat, es pot visitar virtualment l’exposició ‘Realismes a Catalunya’ o la mostra ‘Crear és respirar’ de Xavier de Torres. També es poden veure totes les obres del fons del museu. El director de l’ICO és Ricard Sargatal, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Els usuaris tenen a la seva disposició diferents recursos per conèixer tots els detalls de les exposicions. S’hi poden trobar explicacions dels comissaris, fotografies o resums de la mostra. Sargatal assegura que la millor manera de consumir cultura és presencialment, però la situació actual provocarà que “moltes coses hagin arribat per quedar-se”.

4

La proposta ‘Els Museus d’Olot a Casa’ també inclou explicacions sobre diferents exposicions dels tècnics d’Olot Cultura o una visita al Museu de la Garrotxa a vista de dron. Està previst que els museus tornin a obrir amb limitacions a la fase 1 del desconfinament.

Respon