Els Museus d’Olot reobren algunes de les seves exposicions

Després de més de dos mesos tancades, les mostres de l’Hospici poden tornar-se a visitar amb aforament limitat i mesures sanitàries. S’ha allargat el termini d’exposició de la mostra “Realisme(s) a Catalunya” i la de Xavier de Torres. De moment, segueixen tancats el Museu dels Sants, el Museu dels Volcans, el de la Garrotxa i Can Trincheria. 

Imatge de l’exposició Realisme(s) de la Sala Oberta de l’Hospici (Museus Olot)


La cultura que fins ara estava a les fosques comença a il·luminar-se de nou. Algunes de les sales d’exposicions d’Olot tornen a obrir portes dos mesos després del seu tancament. Es tracta de la Sala Oberta i la Sala Oberta 2 de l’Hospici. En aquests espais es pot tornar a visitar l’exposició pictòrica “Realisme(s) de Catalunya” i l’exposició de pintures i escultures de l’artista local Xavier de Torres. Totes dues s’han allargat fins al 7 de juny, la primera, i fins al 26 de juliol la segona. La directora dels Museus d’Olot, Montse Mallol, reconeix que és una situació “complicada”.

 

L’obertura de les exposicions es fa amb limitacions d’aforament i mesures de seguretat i higiene. Hi ha líquid desinfectant a l’entrada i és obligatori l’ús de mascaretes. Com a màxim només hi poden haver sis persones dins la sala i 15 al pati de l’Hospici.

 

Tot i aquest primer pas, els Museus d’Olot encara no estan al 100%. De fet segueixen tancats el Museu de la Garrotxa, el Museu dels Volcans, Can Trincheria i el Museu dels Sants. En teoria, la fase 1 del desconfinament permetria l’obertura, però des d’Olot Cultura indiquen que volen esperar a tenir-ho tot a punt i així poder fer una “obertura progressiva”.

Respon