Els pisos turístics frenen les possibilitats d’habitatge a Castellfollit de la Roca

L’Ajuntament ha detectat un augment important d’aquest tipus d’immobles durant els últims anys. Això, segons el consistori, provoca que no es posin habitatges en joc i l’oferta quedi molt estancada. El consistori creu que és un dels principals problemes que provoquen que els joves hagin de marxar a viure fora o que no puguin arribar noves famílies.

El carrer Nou de Castellfollit (Ràdio Olot)


Durant l’anterior mandat, l’equip de govern va fer un estudi que determinava que de les 525 cases que hi ha a Castellfollit, un 20% són buides. Però des del 2015 fins ara, el poble s’ha trobat amb un factor nou: la proliferació dels pisos turístics. Segons l’alcalde del poble, Miquel Reverter, això treu possibilitats al parc d’habitatges del municipi.

 

L’Ajuntament assegura que és una de les problemàtiques més importants que té el municipi. El consistori diu que s’hi està treballant, però admet que és una situació “difícil”. A Castellfollit només hi ha un únic bloc d’habitatge social amb 24 pisos. Reverter diu que l’equip de govern hi seguirà treballant perquè assegura que el poble té molts atractius per viure-hi.

 

Un altre factor que dificulta la mobilització d’habitatges és que el poble té immobles vells i que són costosos de reformar. Actualment, a Castellfollit hi viuen 947 habitants. És la població més baixa dels últims vint anys.

 

Respon