Els pressupostos de la Generalitat obren la porta a compensar les retallades d’Olot

L’alcalde diu a aquesta emissora que esperen que les partides ordinàries de la Generalitat puguin ser més altes i poder revertir part de la retallada que hi ha hagut a cultura i promoció de la ciutat. Ni s’esperava ni hi ha cap partida destinada a la variant de la ciutat.


De fet, l’únic tram de variant que necessita, ara mateix, finançament és el tram nord de l’Hostal del Sol. Els estudis informatiu i d’impacte ambiental encara s’han d’acabar i caldrà pactar finançament quan s’hagi de fer el projecte constructiu. En el capítol d’inversions, la ciutat no espera cap aportació important per part de la Generalitat, però sí que ho espera la part ordinària. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu a aquesta emissora que les retallades fetes a cultura i promoció econòmica, podrien compensar-se.

 

L’octubre passat els veïns d’Olot van frenar un augment del 14% de l’IBI i la taxa d’escombraries. Això va portar a l’equip de govern a modificar el pressupost inicial i a eliminar quatre fires de la ciutat (finalment han estat dues) i a reduir la programació d’actes culturals. Per l’alcalde d’Olot, però, que els pressupostos avancin “és una bona notícia”.

Habitatge i educació, altres partides que podrien beneficiar-se dels pressupostos de la Generalitat

Berga també espera que les partides ordinàries en habitatge o educació se’n puguin veure beneficiades.

 

Els pressupostos de la Generalitat s’han començat a tramitar, però no serà d’aquí més d’un mes quan s’aprovaran. El Parlament els podria portar a aprovació el 18 de març. L’acord entre Junts per Catalunya, ERC i Catalunya en Comú ha fet que després de tres anys amb pròrrogues, el país torni a tenir uns pressupostos actualitzats.

Respon