Els pressupostos participatius de Mieres es fan grans

Els pressupostos participatius de Mieres es fan grans. Per primera vegada, les propostes dels veïns i veïnes s’hauran d’executar en un termini de dos anys i es convocarà una deliberació ciutadana per poder agrupar projectes semblants. Més de 300 persones majors de 18 anys estan cridades a decidir a què es destinen 40 mil euros del pressupost municipal. Tenen temps de fer-ho fins el 25 de setembre.

Foto: www.mieres.cat

Ja fa quatre anys que Mieres va ser pioner en els pressupostos participatius a la comarca. La iniciativa plantejada com a una oportunitat perquè els veïns i veïnes de Mieres decideixin què fer amb part del pressupost municipal ha tingut molt bona acceptació i ha crescut de forma considerable. Fins l’any passat, els veïns havien de decidir posar els diners en projectes que s’havien d’executar en un termini d’un any. Ara, l’Ajuntament ha canviat les bases de participació i serà de caire bianual. L’alcalde de Mieres, Enric Domènech explica quins avantatges té la mesura.

Enric Domènech reconeix que les veïnes i veïns de Mieres n’han après i ara ja fan propostes adaptades a les circumstàncies pressupostàries.

Una altra de les novetats d’enguany en els pressupostos participatius de Mieres la trobem en el mètode de presa de decisions. Fins ara es feien les propostes, es validaven tècnicament i es votaven. Enguany, es farà una deliberació ciutadana per afinar més els projectes i, si cal, poder-ne agrupar més d’un. Tindrà lloc el 5 d’octubre.

En total, 322 persones podran dir-hi la seva als pressupostos participatius de Mieres. Cadascú podrà presentar dues propostes. Les entitats també hi prendran part amb dues demandes més cadascuna. Cap iniciativa pot superar els 20 mil euros de cost. El termini de presentació s’acaba el proper 25 de setembre.

Respon