Els principals consells dels pediatres per evitar contagis a l'escola

Alerten que les entrades i sortides als centres educatius són el moment més perillós del retorn a l’escola. El director de l’Equip Pediàtric de la Garrotxa assenyala a Ràdio Olot que cal evitar el contacte entre adults a l’entorn del centre, ja que són qui més transmet el virus. Anton Foguet demana que els pares i mares no es quedin conversant a la porta de l’escola. El pediatre garrotxí també confirma que els infants representen només el 6% de la transmissió del coronavirus. 

Foto: Pau Masó


Un estudi de la Vall d’Hebron, on també hi participa l’equip pediàtric de la Garrotxa, assenyala que de cada 100 contagis, només sis els han transmès els infants. Tota la resta, un 94%, dels contagis prové dels adults. Són introspeccions de la segona onada de l’estudi que ha avançat Anton Foguet a Ràdio Olot.

 

Per aquest motiu, el director de l’Equip Pediàtric de la Garrotxa, Anton Foguet, assenyala al Cinc Minuts Més de Ràdio Olot que el moment més crític del curs escolar és el moment de portar o recollir l’infant a l’escola. Segons el doctor Foguet, les entrades i sortides són les situacions més crítiques que es poden viure als centres perquè és quan hi ha més aglomeració de persones adultes.

Quins símptomes té el coronavirus en els infants?

Anton Foguet afirma que la distància, les mans i la mascareta són les principals mesures per evitar que els nostres fills agafin el coronavirus. El pediatre garrotxí explica quins són els símptomes que desenvolupen els infants.

 

Foguet defensa que era important tornar a l’escola per la salut dels infants. I assenyala que els pares i mares cal que entenguin que la situació que vivim canvia cada dia. En aquest sentit, el pediatre garrotxí afegeix que els més petits són els que millor s’adapten a les noves situacions.

 

 

 

 

One Response to “Els principals consells dels pediatres per evitar contagis a l’escola”

  1. Pau

    Si citeu un estudi, poseu l’enllaç siusplau. Ho dic perquè si és l’estudi que em penso està fet en ple confinament quan les escoles estaven tancades i per tant, té 0 sentit la notícia.

    Respon

Respon