Els professors garrotxins, sobre el curs de la covid: “Hem de donar valor a allò que estem fent”

Els professors encaren el curs escolar de la covid amb il·lusió i com una oportunitat per reivindicar-se. Diversos docents de la Garrotxa expliquen a Ràdio Olot que els infants s’han adaptat correctament a la situació. També reclamen més recursos i que l’escola deixi d’entendre’s només com una “guardaria”. Creuen que durant aquest curs serà vital no perdre l’enllaç proper entre el professor i l’alumne. 

Foto: Ajuntament d’Olot 


Una setmana després de l’inici del curs escolar, el món educatiu va perdent el focus mediàtic, però els professors tot just comencen un any d’incògnites i d’adaptació a noves maneres i formes d’educar. Diversos professionals de la comarca han explicat els reptes, sensacions i vivències d’aquests primers dies al programa La Tertúlia de Ràdio Olot. La Mireia Obrador és professora de l’Escola Malagrida d’Olot.

 

Un dels aspectes que reclamen els professors és cuidar les mesures anticovid fora l’escola. En Pere Gómez, professor del Bosc de la Coma, creu que els centres són un reflex de la societat.

 

Foto: Pau Masó


Els centres no són una guardaria

Els docents també opinen que cal deixar clar que els centres no són una guardaria. En Fidel Farjas, també professor, pensa que la situació actual també és una oportunitat per posar en valor la tasca de les escoles i els instituts.

 

Un dels punts que també es reclamen des del món educatiu és el desenvolupament de polítiques de proximitat. Un dels tècnics d’educació de la ciutat d’Olot, Xarli Reixach, creu que d’aquesta manera es podria ser més eficient.

 

Pel que fa a la proximitat, els docents també creuen que serà importantíssim mantenir el vincle entre el professor i l’alumne durant tot aquest curs. Per això reclamen més recursos per poder estar més preparats tecnològicament. També asseguren que aquests primers dies han pogut comprovar com els infants, sobretot els més petits, s’han adaptat perfectament a la nova escola de la covid.

 

El curs 2020-21 ja fa més d’una setmana que ha començat. A la Garrotxa ho ha fet amb poques incidències. Únicament s’ha confinat dos grups dels 410 que hi ha en total als centres educatius de la comarca.

 

Respon