Els San Fermin també se celebren a la Garrotxa

Concretament a la canya. Aquest dissabte, la localitat simularà per sisè any consecutiu la festa navarresa amb l’encierro, exhibicions de serrar troncs, jocs rurals o esmorzar amb pinxos i sidra. Cada any la celebració ha anat creixent i l’organització espera acollir aquest 2019 unes 600 persones.

Els San Fermín de la Canya són una divertida proposta amb nombroses activitats. (Ajuntament Sant Joan les Fonts)

Des de ben d’hora l’ambient dels San Fermin ja s’apodera de la Canya. A les 8 del matí la localitat ja es vesteix de blanc i vermell per viure un encierro familiar i únic a la comarca. Sis toros corren per la localitat empesos per sis corredors. Ho explica un dels organitzadors, en Balta Peraranau, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Després de córrer la festa continua. Durant tot el matí hi ha jocs infantils, exhibició de tallament de troncs i pilotaris. A més també s’organitzen jocs rurals com les traïnyes amb rodes, l’aixecament de bales de palla o les curses amb lleteres plenes d’aigua. I és que durant el dissabte, la Canya es convertirà en un petit poble del País Basc.

 

La festa s’acabarà cap a les tres del migdia i es calcula que aquest 2019 hi participaran unes 600 persones. La iniciativa va començar el 2014 amb un centenar de participants i cada vegada és més coneguda arreu de la comarca.

Respon