Els traçats proposats per Territori per la variant de les Preses no encaixen amb el tram sud d’Olot

Des de l’ajuntament d’Olot asseguren que això “no és normal” i que els ha “sorprès”. Per això presentaran una al·legació a l’estudi informatiu de les Preses. El consistori olotí demanarà al Departament que tingui en compte el traçat del túnel de la Pinya i faci encaixar la variant presenca amb el projecte constructiu del tram sud d’Olot.

Dibuix dels possibles enllaços entre les dues variants a la zona de Codella 


Cap de les quatre alternatives presentades per Territori encaixen amb el traçat que surt del túnel de la Pinya i que ja té projecte constructiu. Ho assegura l’alcalde d’Olot, Pep Berga, i per això també diu que presentaran una al·legació a l’estudi informatiu publicat fa un mes i mig per Territori.

 

Per redactar i presentar aquesta al·legació, l’Ajuntament d’Olot ha contractat una enginyeria. Aquesta empresa serà l’encarregada de justificar l’al·legació i presentar una proposta de resolució al Departament. Sense determinar l’encaix entre la variant de les Preses i el tram sud de la variant d’Olot no es podrà començar a construir el túnel de la Pinya que ja té projecte constructiu i és la part més avançada de les dues variants. Berga assegura que no volen interferir en un traçat que implica altres municipis, però que defensaran que la unió de les dues variants a la zona de Codella, respecti el projecte constructiu del tram sud d’Olot.

“Ens ha sorprès, no és normal”

Berga també admet que “no és normal” que els dibuixos no encaixin i que els ha sorprès.

 

Segons Berga, no hi ha cap possibilitat de retocar el projecte constructiu d’Olot i per tant, la solució passa perquè el traçat de les Preses s’adapti a l’enllaç amb Olot. El tram sud de la variant olotina, que inclou el túnel de la Pinya i que acaba a la zona de Codella, és el més avançat dels tres trams que formen la variant de les Preses i Olot. Els ajuntaments i institucions tenen fins al 26 de març per presentar les al·legacions que vulguin a l’estudi informatiu que va presentar Territori el mes de gener.

Respon