Els veïns del Vial Sant Jordi diuen “prou”

Els veïns del Vial de Sant Jordi d’Olot diuen prou. Han impulsat una plataforma per denunciar els perjudicis que es deriven de l’alt volum de trànsit que suporta el que ells creuen que és “un carrer i no un vial”. Volen implicar al màxim la societat olotina i asseguren que l’única solució és la variant. Afirmen que ara mateix no hi ha lideratges per fer front a la problemàtica. 


Sota el lema de “No és un vial, és un carrer” els veïns del Vial Sant Jordi d’Olot han creat una plataforma ciutadana per dir prou. Denuncien que la sobrecàrrega viària que està patint la via genera diferents danys, entre ells, a la salut de les persones. El portaveu de la plataforma, Xavier Bassols, explica a Ràdio Olot que des de fa anys s’està sobreexplotat el vial i que el trànsit segueix anant a més.


Creuen que falten lideratges polítics per resoldre la problemàtica. Segons el portaveu, el que ha portat a la creació de la plataforma ha estat la priorització d’altres inversions per sobre del vial Sant Jordi. Només hi veuen una única solució: la variant.


Assenyalen l’escorxador com un dels principals focus de la problemàtica. Tot i que des de la plataforma creuen que limitar el pas de camions no és la solució, sí que aposten per crear peatges i aconseguir un retorn.


El Departament de Territori va anunciar fa uns dies que aquesta primavera arreglaria l’asfalt del vial Sant Jordi. Des de la plataforma “No és un vial, és un carrer” celebren aquest tipus d’actuacions, però que es tracta d’una inversió “ridícula”.


La plataforma “No és un vial, és un carrer” és oberta a tothom. Conviden a associacions de veïns, empreses i sectors polítics a formar-ne part. El moviment veïnal que s’ha fet públic recentment es reuneix cada setmana al local de l’associació de Veïns de Sant Cristòfor i Mas Bernat.

Respon