Els veterinaris gironins buiden les seves consultes per entregar material als hospitals

Els veterinaris gironins donen material sanitari als hospitals. Són més de mil mascaretes, unes 500 bates i unes 200 caixes de guants. Fins i tot, algun centre se n’ha quedat sense i ha hagut de tancar. El president del Col·legi de Veterinaris de Girona preveu que acabin sent més si continua fent falta aquest tipus de material. Ramon Cedó també diu a Ràdio Olot que ja hi ha una vintena de veterinaris que s’han ofert a fer de voluntaris als hospitals de la demarcació.

Els veterinaris donaran mascaretes, bates i guants als hospitals

Tot i no parar de treballar, el sector veterinari s’ha posat a disposició del sanitari. Des que va esclatar la crisi del coronavirus, els quatre col•legis veterinaris de Catalunya han coordinat una recollida de material d’ús comú. Van fer una crida a tots els centres perquè fessin un inventari del que podien donar als hospitals i, un cop feta la recol•lecta, la van enviar al Servei d’Emergències Mèdiques. En el cas concret del Col•legi de Veterinaris de Girona, també van rebre una petició de l’Hospital Trueta i van organitzar una altra recollida de material. El seu president és Ramon Cedó.

 

A banda de mascaretes, bates, guants i proteccions de peus, també fan falta respiradors. A les comarques de Girona, els veterinaris n’han cedit nou i algun fins i tot ha donat l’únic que tenia. Això ha fet que hagués d’abaixar la persiana. Ramon Cedó reconeix que hi ha el perill que s’hagin de tancar més centres veterinaris si se’ls demana més material. Són declaracions a Ràdio Olot.

 

I és que els professionals del sector veterinari fan un servei essencial: per una banda, atenen els animals de companyia i, per l’altra, també inspeccionen sanitàriament la carn que després es posa a la venda. Això no treu, però, que les clíniques veterinàries hagin patit canvis per culpa del coronavirus (només atenen urgències i cites prèvies) i també que alguns dels seus col•legiats s’hagin ofert a ajudar els hospitals. Es va obrir una borsa de voluntaris i, a hores d’ara, ja hi ha una vintena d’inscrits.

Respon